13 Haziran 2018 Çarşamba

İşte Benim Yeni Meleklerim! (Kitap Alışverişi #1)

Okullar bitti. Ben de nasıl olduysa kendimi birden kitapçıda buldum. Orada ne kadar kaldığımı bilmiyorum, zaman benim için o kadar hızlıydı ki elime aldığım kitapları sonradan gördüm J
İşte aldığım kitaplar ♥





1.      Bir Çöküşün Öyküsü – Stefan Zweig


Adı: Bir Çöküşün Öyküsü
Yazar: Stefan Zweig
Baskı tarihi: Şubat 2017
Sayfa sayısı: 56
ISBN: 9786053329527
Kitabın türü: Dünya KlasikleriEdebiyatRoman
Orijinal adı: Geschicte Eines Untergangs
Çeviri: Regaip Minareci
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

“Bu son derece çarpıcı çöküş öyküsü, XV. Louis döneminde Fransız sarayında epey etkili olmuş aristokrat bir kadının gerçek yaşamına dayanır. Madame de Prie günün birinde gözden düşer ve kral tarafından Normandiya’ya sürülür. İktidar sahibi ve ilgi odağı olduğu hareketli ve eğlenceli Paris günlerinden sonra, ne kadar süreceği belli olmayan, kendisiyle baş başa kalacağı bir sürgün dönemi beklemektedir onu. Ancak iktidar savaşları, entrika ve eğlenceden ibaret boş saray hayatı varoluşuna anlam katan tek şeydir. Hem kendini hem çevresindekileri sürekli kandırma eğilimindeki bu sığ ve kibirli kadın, malikânesinde gösterişli eğlenceler düzenleyerek Paris’teki hayatını yeniden canlandırmaya çalışır. Giderek mantıklı düşünme yetisini bütünüyle yitiren Madame de Prie, yeniden bütün dikkatleri üzerine çekebilmek için inanılmaz bir plan yapar.”

Kitaptan bir alıntı:Evde bir ölü yaşıyor, fark etmiyor musunuz?”


2.      Olağanüstü Bir Gece – Stefan Zweig

Adı: Olağanüstü Bir Gece
Yazar: Stefan Zweig
Baskı tarihi: Haziran 2017
Sayfa sayısı: 80
ISBN: 9786053326090
Kitabın türü: Dünya KlasikleriEdebiyatRoman
Orijinal adı: Phantastische Nacht
Çeviri: İlknur İgan
Yayınevi: Türkiye İş Bankası Yayınları

“Olağanüstü Bir Gece, seçkin bir burjuva olarak rahat ve tasasız varoluşunu sürdürürken giderek duyarsızlaşan bir adamın hayatındaki dönüştürücü deneyimin hikâyesidir. Sıradan bir Pazar gününü at yarışlarında geçirirken, belki de ilk kez burjuva ahlakından saparak “suç” işler. Böylece yeniden “hissetmeye” başladığını, kötücül ve ateşli hazları olan gerçek bir insan olduğunu fark eder. İçindeki haz dolu esrime, aynı günün akşamında onu gece âleminin son atıklarının arasına, “hayatın en dibindeki lağımlara” sürükleyecek, varış noktası ise ruhani bir uyanış olacaktır.”

Kitaptan bir alıntı: "Eğer nasıl biri olduğumu bilseydiniz, şu anda beni selamlarken yüzünüzde gördüğüm o tatlı, dostane gülümse kim bilir nasıl donup kalırdı dudaklarınızın kıyısında!"


3- Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat – Stefan Zweig


Adı: Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat
Yazar: Stefan Zweig
Baskı tarihi: Nisan 2016
Sayfa sayısı: 80
ISBN: 9786053324225
Kitabın türü: EdebiyatHikaye (Öykü)
Orijinal adı: Vierundzwanzig Stunden aus Dem Leben Einer Frau
Çeviri: Mahmure Kahraman
Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

“Zweig bu novellası’nda bir kadının yaşamını bütünüyle değiştiren yirmi dört saatlik deneyimini anlatırken, insanda içkin saplantıların ve dayanılmaz arzuların sınırlarında gezinir. Özgürce ve tutkuyla içgüdülerinin peşine takılan bir kadının bu kısa ve yoğun hikâyesi, kadın kalbinin sırlarına ermiş ustanın kaleminde olağanüstü bir anlatıya dönüşür. Yapıtı için mekân olarak muhteşem atmosferiyle Fransız Riviera’sını seçen Zweig, 1920’li yılların sonlarında Avrupa’nın ‘kibar’ tabakasının ikiyüzlü ahlak anlayışına yönelik eleştirel tavrıyla dikkat çeker.”

Kitaptan bir alıntı: “... ancak hiç ağlamamış bir erkeğinki kadar şiddetli ve korkunç bir hıçkırık sesi duyuldu.”


4- Genç Bir Doktorun Anıları – Mihail Bulgakov

Adı: Genç Bir Doktorun Anıları
Baskı tarihi: Şubat 2016
Sayfa sayısı: 168
ISBN: 9786053323112
Kitabın türü: Dünya KlasikleriEdebiyatRoman
Çeviri: Tuğba Bolat
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

“Devrim zamanı Rusya… Karakışı aratmayacak kadar soğuk, kasvetli bir eylül günü, tıp fakültesinden yeni mezun olmuş bir doktor, şehirde çoktan unutulmuş geleneklerin ve boş inançların hüküm sürdüğü uzak bir kasabaya gelir. Devrim, büyük şehirlerin merkezlerinde hayatı ve zihniyetleri altüst ederken, bu genç doktor ülkenin ücra bir bölgesinde kadercilikle ve batıl inançlarla zorlu bir mücadeleye girişir. Zor bir doğum, hassas bir cerrahi müdahale, uzaktaki bir hastaya ulaşabilmek için şiddetli bir kar fırtınasına rağmen göze alınan bir yolculuk, ağrılarını dindirmeye çalışırken morfinman olan bir meslektaş… Genç doktorun gündelik hayatında karşılaştığı bütün zorlu sınavlar, Bulgakov'un elinde olağanüstü güçlü bir anlatımla, dram sınırlarında gezinen bir dokunaklılıkta öykülere dönüşür.”

Kitaptan bir alıntı: “Ruhumun derinliklerinde bir yerlerden, insanların acılarına karşı hala taşlaşmamış, kısmından güzel, yatıştırıcı sözler çıkardım.”

-------------------♥---------------------

Okuduğunuz için teşekkür ederim! Başka bir yazıda görüşmek üzere.
-Zelly

2 yorum: