27 Haziran 2018 Çarşamba

Riverdale | Dizi İncelemesi | Ah, Bughead ♥

Riverdale konusunun Archie Comics'in karakterleri üzerine olan bir Amerikan genç drama televizyon dizisi. Dizi Archie Comics'in baş yaratıcı görevlisi Roberto Aguirre-Sacasa tarafından The CW için yaratıldı.





Türler: Diziler ve Programlar, Gençlik Dizileri, Drama Dizileri, Gerilim Dizileri, Amerikan Dizileri
Yönetmen: Rob Seidenglanz
Başroldekiler: K.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes, Cole Sprouse
İlk bölüm yayın tarihi: 26 Ocak 2017

Prodüksiyon yeri: Vancouver 

Kanal: The CW
Sezon sayısı: 2
Konusu: Olaylar küçük ama son derece ilginç bir kasabada geçmektedir. Sakin ve her şeyin sıradan göründüğü bu kasabaya özellikle dışarıdan gelenler farklı duygulara kapılmaktadır. Sürrealist bir grup gencin yaşadığı kasabada her şey oldukça şirin bir görüntüdedir. Ancak bu kasabada son derece karanlık ve gizemli olaylar yaşanmaktadır. Özellikle lise öğrencisi Jason Blossom’un nehirde boğulması ve cesedinin bulunamaması dikkatleri bu kasabaya toplamıştır. Yine de hayat sanki normal akışında devam etmektedir. Ancak bu durum kasabanın dışarıya verdiği görüntüyü yansıtmaktadır.
             Yeni okul yılı başlamak üzereyken Veronica Lodge, New York’tan Riverdale kasabasına gelir. Veronica, annesi ve babasının karıştığı bir skandal yüzünden psikolojisi alt-üst olmuş şekilde bu kasabaya gelmiştir. Veronica burada popüler bir futbol oyuncusu olan ve müziğe ilgi duyan Archie ve mütevazi tavırlarıyla dikkat çeken Betty ile arkadaşlık kurar. Jughead’da bu fruba katılan son isim olacaktır. Bu grup bir araya geldikten sonra özellikle Jason Blossom’un ortadan kaybolmasını araştıracaktır. Araştırma yaptıkça birbirinden gizemli olaylar ortaya çıkacaktır. Yine de bu grubun geri adım atmaya niyeti yoktur.
Oyuncuları: 

Archibald "Archie" Andrews (K. J. Apa): 

Kasabanın dikkat çeken isimleri arasında yer alan Archie, futbol oynamaktadır. Bunun yanı sıra içindeki müzik tutkusunu keşfeden Archie, kasabadaki bazı kızların ilgi odağı olmuştur. Beste yapıp şarkı söylemek istese de futbolcu olmasını isteyen babası ile arasında denge kurmaya çalışmaktadır. Veronica’nın kasabaya gelişiyle birlikte kendine yeni bir arkadaş grubu bulan Archie için olaylar farklı boyut kazanacaktır.

 


Elizabeth "Betty" Cooper (Lili Reinhart):  

Tatlı, zeki, herkesi memnun etmeye çalışan ve sağlıklı beslenen bir kız ve en yakın arkadaşı olan Archie'ye aşıktır. Her zaman mükemmel evlat, öğrenci, kardeş vs. olmaya çalışır, nihayetinde yeni arkadaşı Veronica'dan hayat tavsiyesi ister sonuç olarak da duygusal olarak çok kırılgan annesini şaşırtır.



Veronica "Ronnie" Lodge (Camila Mendes): 

Kendine güvenen ve New York’tan kasabaya gelen Veronica Lodge, lise ikinci sınıf öğrencisidir. Ailesi yüzünden kasabaya gelen ve kendini yeniden keşfetmek isteyen Veronica’nın Archie ve Betty ile tanışması adeta hayatını değiştirecektir. Geldiği kasabada yaşanan gizemli olaylara ilgi duyan Veronica, bu yönde araştırmalara başlayacaktır. 



Forsythe "Jughead" Jones III ve dizinin anlatıcısı (Cole Sprouse):

Felsefi konuşan çekici bir erkek ve bir zamanlar Archie'nin en yakın dostudur ve hala aralarında olan bitenlerle baş etmektedir. Jason’ın olayı ilgisini çeker ve onu araştırmaya başlar. Aynı zamanda okul gazetesinde de çalışır.

Onu şuradan hatırlarsınız ♥





Cheryl Blossom (Madelaine Petsch):

Zengin, çok tanınan ve manipüle edilmiş bir kız, henüz yeni olmuş gizemli bir kaza sonucunda ikiz kardeşini, Jason, kaybetmiştir. Jason’ı ölmeden önce o görmüştür; bu yüzden herkesin ilk şüphelisi odur.









Kevin Keller (Casey Cott): 

Betty Cooper'ın en yakın arkadaşı ve aynı zamanda eşcinsel olan popüler bir lise öğrencisi. (İlk sezonda pek fazla öne çıkmıyor.)

*Onu "WHY" şarkısının klibinde de görüyoruz. Fark etmemiştiniz değil mi? Ben de öyle ♥








Josephine "Josie" McCoy (Ashleigh Murray): 

Popüler müzik grubu olan Josie ve Pussycats'in baş solisti olan göz kamaştırıcı, kendini beğenmiş ve hırslı bir kız.










Alice Cooper (Mädchen Amick): 

Betty'nin annesi ve yerel gazetenin editörü. Kızından çok yüksek beklentileri olan bir mükemmelcidir.

American Horror Story'de de oynamış kendisi ♥







Frederick "Fred" Andrews (Luke Perry): 

Archie'nin babası. Bir inşaat firmasına sahiptir ve oğlunun bir gün yerine geçeceğini ümit etmektedir.











Hermione Lodge (Marisol Nichols): 

Veronica'nın annesi. Hiram Lodge ile olan boşanmasından kısa süre sonra kızıyla birlikte Fred Andrews ile irtibata geçmek amacıyla Riverdale'e geri dönmüştür.









Hiram Lodge (Mark Consuelos): 

Yasadışı aktiviteleri dolayısıyla hapisten yeni çıkmış olan Veronica'nın babası.











Forsythe "F.P." Jones II (Skeet Ulrich): 

Riverdale'ın tenhalarında yaşayan ve hareket eden bir suçlu çetesi olan Southside Serpents'in lideri. Ayrıca Jughead ile aralarında gizemli bir bağlantı vardır.













YORUMUMA BAŞLAMADAN BİR DE FRAGMAN VEREYİM SİZLERE ♥


Yorumum: 

Dizi yeni bir dizi (2017'de başladı.) bu yüzden dikkatimi çeken bir dizi oldu. Her ne kadar bazı insanlar bana "13 Reasons Why"a benziyor dedikleri için geç başlasam da beklentilerimin üzerinde ve beni saran bir sezon izledim. Bir cinayet çözülmeye çalışılıyor, bu sırada değişik olaylar oluyor. Karmakarışık bir döngü. Kimi seveceğinizi, kimden nefret edeceğinizi anlamanız güç. Aslında benim için güçtü. Şu an ikinci sezondayım ve bu artık daha da güç.

Hani şu bildiğimiz gençlik dizileri olur ya, The Vampire Diaries gibi bir dizi. Yani öyle cinayet çözüyorlar dedim diye Sherlock zannetmeyin :) O çook farklı ♥ İlk sezon 13 bölüm yani çabuk bitebilir. (Tamam tamam manyak mısın demeyin) Bölüm sayısı ikinci sezona göre az. Bölümler ise birbirine öyle bir bağlı ki bir bölümü bitirdiğinizde diğerine geçmek için can atıyorsunuz. Bunu size nasıl söyleyeyim? Çoğu bölüm Wattpad'de yapılan bölüm sonu olaylar olur ya, ki Wattpad'i de sevmem, aynen onun gibi. Saçma ama dikkat çekici.

Çok fazla da uzatmayayım. KESİNLİKLE KAÇIRMAMANIZ GEREKEN BİR DİZİ olduğunu düşünüyorum. Eğlenceli, kurgusu güzel. Tamam kabul ediyorum bazı olaylar veya olay sonları saçma. Gerçekten saçma. Ama izlemeye değer.
Bence siz de bir izleyin ve Bughead ile tanışın.

Okuduğunuz için teşekkür ederim! Hoşçakalın ♥


3 yorum:

  1. Çok çok çook güzel yazmışsın ♥

    YanıtlaSil
  2. Yararlı bir yazı olmuş. Karakter açıklamalarına bayıldım. Spoiler vermeden... tam istedigim gibi

    YanıtlaSil